Thursday, August 25, 2022

Stockholms Innerstad - M M till David Lindén


En historiker och scribent har en viss leda gentemot Thunberg.

Häromdagen var det svårt att ta sig till jobbet om man arbetar i Stockholms innerstad, vilket ett par hundratusen människor gör. Anledningen var att det hölls ännu en klimatdemonstration som innehöll färgstarka inslag, exempelvis en psykolog som limmade fast sig och som för alla som ville veta berättade om att han inte längre kan leva laglydigt. Enkom på grund av klimatet. Så hade vi även Thunberg som innan dess hade tagit ställning mot ett beslut att öppna en gruva i Lappland för att det var ”kolonialism” och nu menade att läget var betydligt allvarligare än tidigare.


Tja, en af de saker som slösa fossila bränslen är factiskt vanan att ta sig in från förorter och jobba i Stockholms innerstad om dagen.

Urskåningarna som inte skulle vilja att äppelodlingarna på Österlen ersätts av en gruva har lika rätt som dem som inte vill ha en gruva i Kallak.


Det kanske är lättare att få gehör mot en grufva som äppelodlare än som renskötare p g a ...

Det är dock inte kolonialism.


Såvida det intet är just det ...

Om Thunberg med vänner skulle vilja göra något kan man aktivt arbeta för att strypa tillförseln av rysk olja och gas till EU. Men då de är aktivt allierade med de gamla klassiska USA-hatarna är det inte lika coolt. Speciellt då både freds- och miljörörelsen har en lång historia av att influeras av Moskva.


Just nu skulle ett omläggande af lifsstilar ha varit ganska hjelpsamt gentemot ryska olje- och gas-magnater. Just den typ af omläggande Greta pratar om. Typ, lättare att sanctionera.

En betydande skillnad är : rysk gas och olja flyter i pipelines som redan lagts ut. Greta protesterade mot ett nytt project, för en milieu (både naturlig och för renskötare economisk) som skulle ändras af projectet.

Och sedan Putin, har factiskt högern en viss historia af inflytande från Moskva och Sanct Petersburg. Hört talas om ISSEP? Marion Maréchal LePen, systerdotter till Marine, startade den cursen för företagsledning m m ... i Lyon, med första partnerskap jag hörde om, factisct enda innan jag tittade på wiki, i St. Petersburg.

En octobre 2020, l'ISSEP ouvre des locaux à Madrid. Selon Médiacités, cette antenne « s’appuie sur des cadres du parti patriote Vox » ; selon Mediapart, elle recrute parmi des nostalgiques du régime de Franco. Jaime Mayor Oreja, ministre espagnol de l’Intérieur de 1996 à 2001, figure parmi les intervenants.

L'ISSEP a également annoncé un partenariat avec l’université d'État de Saint-Pétersbourg et l'université Saint-Esprit de Kaslik au Liban.


Factum är, jag hörde talas om l’université d'État de Saint-Pétersbourg ganska direct när hon drog sig tillbaka från politiken 2018.

Jag ser det som betänkligt att franska Högern (höger om borgerlig conservatism) tar inflytande från St. Petersburg. Och att Spaniens Höger gör det med. Jag är sjelf höger (reactionnär i stafning, kanske redan märkts), men knappast Putinist.

Hans Georg Lundahl
från exilen i Paris
St. Ludvig IX af Frankrike
25.VIII.2022

Citat på svenska ur David Lindéns artikel:

Bulletin : Lindén: Sluta demonstrera och börja plugga Greta! Du skulle må bra av det.
3 apr 2022 06:30, Uppd.: 4 apr 2022 08:06, David Lindén
https://bulletin.nu/lind-n-sluta-demonstrera-och-borja-plugga-greta-du-skulle-ma-bra-av-det

No comments: