Thursday, June 14, 2012

Jeg har heller ikke noget imod at en bøsse gifter sig ... hvis han gør det med en kone

I Jeres naboland Sverrig, inden jeg levnede hint land (og undskyld mine eventuele fejl paa dansk, jeg er saa svensker) kender i stort sedt alle til en vis dreng hvis far lever i et bøssepar og hvis mor lever i et andet (saa var det sist jeg tjekkede), og noget færre at en pastor blev smidt i fængelse før diskriminering mod homoseksuelle: og jeg tilraaede i de to situationer, dels før den drengen men ogsaa før kristendommen i landet: selvføldigtvis kan bøsser gifte sig - hvis det er det de gør. Tyver kan bli ærlige (eller ibland rentav lade vær med at leve ud kleptomaniske tendenser), myrdere kan bli fredlige (eller ibland førbli det, uden at leve ud sin mordlyst), hvorfor sku' nu ikke en bøsse kunde gifte sig - som i dette tilfælde en bøsse og en lesbisk kone der var blevne førældre til et barn - hvorfor sku di ikke kunde gifte sig?

Men vigsel hør ikke tilsammen med begyndelsen af en syndig levemaade. Og Guds Kirke - som Danske Folkekirke alligevel ikke tilhør p g a den der Tausen (femtenhundredetal), men den mener officielt at den tilhør den Kristne Kirke - er helt særlig ikke pladsen før en pseudovigsel, en combination af sodomie eller lesbisk fel-levned med helligeraan, med bespottelse af et af de syv sakramenter.

Nu tror en del at min position maaske er rent theoretisk, enten før at maskere indfør Kirken (d v s den Katholske) at jeg egentlig er før homo-vigseler - hvad jeg nu ikke er - eller noget mer realistisk før at maskere indfør Staten at jeg egentlig syns det er fint at homosexuelle skal ha færre rættigheder paa alle livets plan. Men selv om det sidlere alternativ er noget mere realistiskt, jeg er saa ikke ret meget før bøsser, men særlig ikke organiserte, saa nej: jeg finder at det vilde være godt og vel at atterindføre straf paa sodomie, lesbisk sexus og bruget af kondomer (undtagen i medicinske nødfald i ægteskaber, som f eks i den irske lov), men ha endnu højere straf paa abort baade kone der frivilligt aborterer og lægen der udfør (meget unge piger kan slippe straf men saa skal lægen ha doppelt i stedet), men jeg vil ikke frata nogen person alle rettigheder, saamænd heller ikke bøsser. Jeg mener factisk at en bøsse kan gifte sig, hvis han gør det med en kone. Og hvis han selv var paa det klare med sin seksuelle preferense maa konen ogsaa være det inden de gifter sig.

Og det er nu factiskt ikke en rent theorisk construction. Det er blevet gjort i virkeligheden. Det kan ha været tilfældet med Calvin, hvis han nu blev brændemærket i Noyon (1534 ifølge en site med catholsk apologetik) inden han blev pastor i Geneve, siden Strasburg og ægtefælle till Idelette (inden han kom igen till Geneve, ifølge franske og tyske wikipedia):

Il passe plusieurs années à Strasbourg en tant que pasteur de la Congrégation réformée française. C'est dans cette ville qu'il rencontre le pasteur anabaptiste Jean Stordeur (ou Storder), originaire de Liège, dont il a été expulsé en 1533 avec sa femme Idelette (née Idelette de Bure), pour cause d'appartenance anabaptiste. Calvin se lie d'amitié avec Stordeur et sa femme ; ceux-ci se rallient à sa vision religieuse et se convertissent vite à ses idées. Stordeur toutefois tombe gravement malade dans les mois qui suivent. Il succombe à la peste en quelques jours, au tout début de l'année 1540 ; Jean Calvin reste un proche ami d'Idelette et de ses deux petites filles.

Après une réflexion de plusieurs mois, Calvin qui, depuis quelque temps, songe à se marier, décide d'épouser la veuve : Idelette a alors trente et un ans, tout comme lui. Le mariage a lieu à Strasbourg, le 1er août 1540. Ce sera, d'après leur correspondance8, un mariage heureux, fondé sur une grande estime mutuelle. Ils auront trois enfants, qui tous trois mourront en bas âge : un premier fils naît en février 1542, pour mourir au bout de deux semaines ; un second enfant, né en juillet 1543, connaîtra le même sort ; enfin, un troisième enfant, le 30 mai 1544. Idelette, elle, connaîtra neuf années de mariage avec Jean Calvin, le secondant de façon admirable ; souffrant de gros problèmes de santé, elle mourra toutefois le 2 avril 1549.


og:

1540 heirateten Calvin und Idelette de Bure. Sie war ein Mitglied der Straßburger Flüchtlingsgemeinde. Idelette de Bure war seit kurzem verwitwet und brachte zwei Kinder mit in die Ehe. 1542 wurde der gemeinsame Sohn Jacques geboren, der jedoch im Alter von vier Monaten einer Krankheit erlag. Idelette de Bure starb 1549 in Genf.


Men det er tilfældet med en kristen mand (hvis man nu regner mormoner som kristne, hvad der er tvivlsomt med alle protestanter) der lever nu og der skriver om det. Det er også hans kone der skriver om hvordan de giftet sig:

Club Unicorn: I am a gay, devout Mormon, happily married to a woman, with three children

by Josh Weed


Læs gerne n° 5 - hvordan han opdaget han var bøsse - og n° 7 - hans kones beretning, hvis du ikke har tid til hele.

Saa, nej, mormoner, catholikker og konservative lutheranere der ikke vild ha homo-vigsler i Kirken diskriminerer ikke mod bøsser. Vi discriminerer mod bøssepar, men ogsaa - i Catholske Kirkens fald - mod par der en eller anden eller de to allerede i forvejen er gift med en anden der ikke har døet. Saa, nej, den gamle rejl kan ikke motiveres med at bøsser skal ha samme rættigheder som vi andre, det har de allereden. Der var ingen pastor der vejret Josh Weed at gifte sig med Lolly Shea.

Hans-Georg Lundahl
St Elisæus dag,
14 Juni 2012 i
Universitæts-Bibliotheket
i Beauvais

No comments: