Thursday, June 7, 2012

Också en "applaus" att akta sig för ...

Jag tar ingen ära för dessa citat sjelf, de tillhöra en man som nu ej längre arbetar på Oslo kommun. Jag citerar och länkar:

Sfinxens nese forsvant en gang før år 1500. Lite tyder på at europeere sto bak. Det er også fint lite som tyder på at det var afrikanere som stiftet de første bykulturene i verden, i Mesopotamia og i India (!), slik AHWs forelesere insisterer på. Det er heller ikke basert på historiske kilder når det hevdes at det førkoloniale Afrika var kjønnslikestilt og uten fordommer mot homofili. Dagens diskriminering og vold skal skyldes at kolonialistene påtvang afrikanerne sine egne kjønns- og homofilifordommer.

Europeere får alene skylden for slavehandelen og Brother Buntu etterlyser at Norge tar et oppgjør med sin rolle i slavehandelen. AHWs inviterte etterlyste en erstatning. Men kildene viser at også afrikanere var ansvarlige for slavehandelen. Det var afrikanere som solgte afrikanske slaver til europeerne. Før 1850, da man tok i bruk kinin for å forebygge malaria, overlevde de færreste europeere mer enn et par uker i størstedelen av Afrika – kjent som den hvite manns grav. Da var den transatlantiske slavehandelen i hovedsak avskaffet (av europeerne). Buntu kunne like gjerne spurt om når Nigeria skal ta et oppgjør med sin fortid som slaveeksportør.


Och här kommer den obehagliga applåden:

Da jeg tok ordet på fagseminaret til AHW for å konfrontere talerne med faktafeil og de svært kontroversielle påstandene, ble jeg kalt rasist av AWHs inviterte. Han sa det var på grunn av folk som meg at europeere begår massedrap hvorhen de drar i verden. Det skremmende var at dette førte til applaus fra rundt halve salen.


Källa: Galt å skylde på Europa

AFROSENTRISME. Afrikan History Week ligner et sammensurium av konspirasjonsteorier, der afrikanere står for alt godt og europeere står for alt ondt.

kristoffer gaarder dannevig
Publisert: 20.sep. 2011 (10:13) Oppdatert: 07.jun. 2012 (10:49)

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4232433.ece


Efter denna artikel hände detta:

- Ble truet med sparken etter å ha skrevet debattinnlegg

Etter at førstekonsulent Kristoffer Gaarder Dannevig skrev debattinnlegg, skal arbeidsgiveren, Oslo kommune, truet ham med oppsigelse. Nå har han selv sagt opp.

håkon letvik
Publisert: 07.jun. 2012 (09:25) Oppdatert: 07.jun. 2012 (09:54)

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Ble-truet-med-sparken-etter-a-ha-skrevet-debattinnlegg-6845033.html


Och detta är Kristoffers reaction:

Kneblet av kommunen

Jeg kunne fått sparken for å skrive disse ordene. Isteden sier jeg herved opp min stilling for å gjenvinne full ytringsfrihet.
Kronikk

kristoffer gaarder dannevig
Publisert: 07.jun. 2012 (06:00) Oppdatert: 07.jun. 2012 (09:33)

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kneblet-av-kommunen-6844962.html


Treflig läsning!/HGL

No comments: